Aktuelnosti


POSJETA STUDENATA PRAVNOGA FAKULTETA AMBASADI SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA

Posjeta studenata Pravnoga fakulteta Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, Misiji Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini i Muzeju zločina protiv čovječnosti i genocida 1992-1995 u Sarajevu.

Studenti treće i četvrte godine su u četvrtak 23. maja 2019. uz pratnju doc.dr.sc. Enisa Omerovića i ass. Amne Hrustić posjetili Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država, Misiju Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini i Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida 1992-1995 u Sarajevu.

U okviru posjete 19 studenata je imalo priliku slušati predavanje američkoga saveznoga tužitelja (rezidentnoga pravnoga savjetnika) i pravne savjetnice u Ambasadi SAD-a, te potom pokrenuti diskusiju o relevantnim pitanjima diplomatskoga prava i diplomatskim odnosima i suradnji između dvije države, SAD i Bosne i Hercegovine. U nastavku posjete studenti su se upoznali s dosadašnjim radom Ujedinjenih nacija, najvažnijim projektima koji su pokrenuti i samom njihovom provedbom u našoj državi. Također, imali su priliku postaviti pitanja o samom djelovanju Ujedinjenih nacija i specijaliziranih agencija u BiH. Svoju posjetu su upotpunili obilaskom Muzeja zločina protiv čovječnosti i genocida 1992-1995. Zenički Pravni fakultet ovim nastavlja praksu studijskih posjeta relevantnim i značajnim organima. Zahvaljujemo se osoblju navedenih institucija na srdačnome prijemu i organizaciji predavanja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled Document