Aktuelnosti


PRVA PROMOCIJA KNJIGE „OCJENA MEDIJSKOG RAZVOJA U BOSNI I HERCEGOVINI, BAZIRANOG NA UNESCO INDIKATORIMA MEDIJSKOG RAZVOJA“

Dana 29. 11. 2019. na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici održana je prva promocija knjige „Ocjena medijskog razvoja u Bosni i Hercegovini, baziranog na UNESCO indikatorima medijskog razvoja“ autora: Anje Gengo, doc. dr. Enisa Omerovića i dr. sc. Kristine Ćendić, koja je rađena u saradnji Pravnoga fakulteta Univerziteta u Zenici i Centra za medijsko pravo Bosne i Hercegovine.

Promotori knjige bili su: Amna Hrustić i mr. sc. Zlatan Omerspahić, uz jednog od koautora studije doc. dr. Enisa Omerovića. Ova knjiga je bila rezultat dvogodišnjeg rada u kojem su učešće uzeli profesori, stručnjaci iz oblasti medijskog prava i studenti istraživači: Harun Išerić, Nihad Odobašić, Samir Radončić, Azem Ahmić, Tijana Ljuboje, Elma Bešlić i Ana Miočević. Promotori studije, verzije na engleskome jeziku, su istakli važnost izučavanja medijskog prava, značaj slobode izražavanja za demokratsko društvo, i posebno problematiku govora mržnje i zaštite podataka u javnoj sferi u Bosni i Hercegovini.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled Document