Aktuelnosti


PRAVNA KLINIKA IZ OKOLIŠNOG PRAVA - POZIV

Evropsko udruženje studenata prava „ELSA“ Zenica, u saradnji sa Pravnim fakultetom Univerziteta u Zenici i Ministarstvom za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona, organizuje projekat „Pravna klinika iz okolišnog prava“ za studente druge, treće i četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Pravna klinika iz okolišnog prava održat će se u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici u ljetnom semestru u vidu predavanja/radionica  i završnog Moot Court takmičenja u simulaciji suđenja iz oblasti okolišnog prava.

Pravna klinika iz okolišnog prava ima za cilj da na interaktivan način studente upozna sa osnovnim principima okolišnog prava, te kroz Case Study i Moot Court metode unaprijedi njihove praktične vještine.

Pozivamo sve studente druge, treće i četvrte godine da se prijave na Kliniku. Broj mjesta je ograničen (ukupno petnaest).

Prijava se vrši dostavljanjem e-maila na adresu elsa.zenica@gmail.com sa naznakom: „Prijava na Kliniku iz okolišnog prava“.

Poziv ostaje otvoren do petka, 05.02.2021. U slučaju većeg broja prijava prednost će imati studenti sa većim prosjekom ocjena.

Za sve polaznike Klinike bit će osigurani certifikati za učešće, kao i nagrade za pobjednike u završnom Moot Court takmičenju, te nagrada za najboljeg govornika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Untitled Document