Aktuelnosti


05.02.2016.

STUDIJSKI BORAVAK U VELIKOJ BRITANIJI - THE BRITISH SCHOLARSHIP TRUST
 

Britanski odbor „The British Scholarship Trust" (BST) pruža mogućnost mladim stručnjacima iz Bosne i Hercegovine da provedu kratak studijski boravak u Velikoj Britaniji.

BST obavještava da će i za akademsku 2016/2017. godini dodijeliti stipendije kandidatima iz Bosne i Hercegovine, a preduvjeti za kandidiranje su:

  • manje od 30 godina starosti i
  • u većini slučajeva, studiranje na postdiplomskim programima u Bosni i Hercegovini.

 
02.02.2016.

VISOKA LJETNA ŠKOLA UNIVERZITETA U BEČU - Summer School
 

Program Summer School kojeg svake godine organizira Visoka ljetna škola Univerziteta u Beču  je pogodan za studente i akademike iz cijelog svijeta. Ovaj međunarodni ljetni program univie: summer school for International and European Studies 2016 se održava u periodu od 16. jula do 13. augusta 2016. godine.

Četverosedmični program nudi kvalitetne tečajeve Europskih studija i tečaj Austrian Arbitration Academy u prijepodnevnim te tečaj njemačkog jezika u poslijepodnevnim satima. Tečajevi Europskih studija se održavaju na engleskom jeziku i bave se političkim, privrednim, pravnim, povijesnim i kulturnim aspektima razvoja Europe i Europske unije.

 
22.01.2016.

PROJEKT „GREEN TECH“ U SKLOPU PROGRAMA „ERASMUS MUNDUS“
 

Otvoren novi program mobilnosti – „The 2nd GreenTech WB Call for applications“ (rok za prijave je 25. mart 2016.)

Sve ponude koje su dostupne u okviru ovog poziva objavljene su na stranici http://green-tech-wb.uvigo.es/mobility-offer

Osobe koje su zainteresirane za grant najprije treba da se prijave na društvenu mrežu „Erasmus Mundus GreenTech-WB Social Network“ i zatraže članstvo u grupi „Applicants“: http://social-green-tech-wb.uvigo.es.

 
22.01.2016.

STIPENDIJE MINISTARSTVA OBRAZOVANJA, NAUKE, KULTURE I SPORTA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA AKADEMSKU 2016/2017. GODINU
 

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine dostavilo nam je informaciju da je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i sport Republike Slovenije, posredstvom Ambasade Bosne i Hercegovine u Ljubljani, obavijestilo da je u skladu s čl. 3. Protokola između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Slovenije o saradnji u oblasti obrazovanja (potpisan 25.07.2013. godine), u okviru Centra za mobilnost i evropske programe obrazovanja i osposobljavanja Republike Slovenije (CMEPIUS) za akademsku 2016/2017. godinu, za državljane Bosne i Hercegovine na raspolaganju 18 mjesečnih stipendija za studijskousavršavanje na visokoškolskim ustanovama u Sloveniji.

 
16.12.2015.

PRVI JEAN MONNET PREDMET NA UNIVERZITETU U ZENICI
 

U okviru Jean Monnet poziva za projekte 2015. godine prvi put je uspješno ocijenjen projekat za uvođenje izbornog Jean Monnet predmeta na nekom Pravnom fakultetu u Bosni i Hercegovini, te prvi put na Univerzitetu u Zenici. Riječ je o izbornom predmetu „Tržišne slobode i ljudska prava u EU“ (Market Freedoms and Human Rights in the EU). Predmet će se održavati u ljetnom semestru na trećoj godini studija Pravnog fakulteta, a namijenjen je  svim zainteresovanim studentima treće godine sa svih fakulteta Univerziteta u Zenici, kao i predstavnicima nevladinih organizacija koji će biti pozivani na gostujuća predavanja u okviru predmeta.

 
09.12.2015.

STIPENDIJSKI PROGRAM ŠVEDSKOG INSTITUTA
 

Švedski institut (SI) je objavio dva poziva za aplikacije u okviru SI stipendija za Zapadni Balkan za 2016/2017 godinu. Stipendijski program ima za cilj osnažiti veze između Zapadnog Balkana i EU kroz promociju demokratskog, ekonomskog i društvenog razvoja. Idealni kandidati su ambiciozni mladi profesionalci sa izvandrednim akademskim kvalifikacijama, izraženim liderskim sposobnostima  i jasnom vizijom kakve bi benefite studij/istraživanje u Švedskoj  donio njihovoj zemlji.

 
04.12.2015.

OKRUGLI STO DOKTORANATA PRAVNOG FAKULTETA UNIVERZITETA U ZENICI
 

U saradnji sa Njemačkom fondacijom za međunarodnu saradnju dana, 27. i 28. novembra, održan je Okrugli sto doktoranata Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici na temu "Pravo osiguranja". Doktoranti Pravnog fakulteta prezentovali su svoje radove pred prof.dr. Marijom Karanikić-Mirić (Pravni fakultet u Beogradu), prof.dr. Slavkom Đorđeićem (Pravni fakultet u Kragujevcu) i doc.dr. Nataša Petrović Tomić (Pravni fakultet u Beogradu) kao ekspertima iz prava osiguranja podržanim od strane IRZ-a.

 
02.12.2015.

INFORMACIJE O UREDU ZA PODRŠKU STUDENTIMA SA POSEBNIM POTREBAMA
 

Poštovane studentice i studenti, od novembra 2013. godine Ured za podršku studentima sa posebnim potrebama započeo je sa formalnim radom nakon dvije godine pripremnih aktivnosti u sklopu Tempus projekta (516939TEMPUS-1-2011-1-BA-TEMPUS-SMHES) „Jednake mogućnosti za studente sa posebnim potrebama u visokom obrazovanju“.

Detaljne informacije o uredu za podršku studentima sa posebnim potrebama pogledati ovdje!

 
19.11.2015.

TREĆE MJESTO NA IV DRŽAVNOM TAKMIČENJU U SIMULIRANOM SUĐENJU IZ OBLASTI KRIVIČNOGA PRAVA
 

Studenti Pravnoga fakulteta Univerziteta u Zenici i ove godine su učestvovali na državnom moot court takmičenju u simuliranom suđenju iz oblasti krivičnog prava. Za razliku od prethodnih godina, ovogodišnje takmičenje je umjesto na Sudu Bosne i Hercegovine, održano u hotelu Termag na Jahorini, gdje su takmičari zajedno s akademskim trenerima, pored formalnoga dijela i simulacija suđenja, mogli uživati i u prirodnim ljepotama.

 

<< Prethodna ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Sljedeća >>

Untitled Document