Aktuelnosti


22.03.2016.

PREZENTACIJA STIPENDIJSKIH PROGRAMA VLADE SAD-a
 

Pozivaju se studenti i uposlenici Univerziteta u Zenici da prisustvuju prezenatciji stipendijskih programa koje nudi Vlada SAD-a. Programe stipendiranja će predstaviti  predstavnici Ambasade SAD u BiH, Elizabeta Delalić, Stručni saradnik za obrazovanje i kulturu, Adriana O’Flanagan, koordinatorka za akademske razmjene  i  Aleksandra Popović, savjetnica za studente ispred Education USA te Americkog vijeca, u petak, 25.03.2016.godine u 10:00 h u sali 10 na Fakultetu za metalurgiju i materijale.

Prisutnima će biti predstavljene stipendije Vlade SAD-a, kao i uslovi i način aplikacije.

Ukoliko želite saznati više o mogućnostima dobijanja stipendije i načinu apliciranja, pozivamo vas da iskoriste priliku i u direktnom razgovoru dobijete odgovore na vaša pitanja vezana za studiranje u SAD-u.

 
18.03.2016.

PREZENTACIJA EUROPSKIH PROGRAMA ZA MLADE- EU INFO CENTAR BIH
 

Pozivamo studente i uposlenike Univerziteta u Zenici da prisustvuju prezentaciji europskih programa za mlade koju će održati predstavnici EU Info centra u BiH, 21.03.2016. godine u Sali broj 1 na Ekonomskom fakultetu s početkom u 11:00 h.

Kroz prezantaciju i diskusiju na temu europskih pograma za mlade studenti će imati priliku da na neposredan način čuju iskustva svojih vršnjaka koji su učestvovali u Erasmus i drugim programima, te dobiju dodatne informacije o mogućnostima za učešće u programima koje finansiraju Europska unija, vlade zemalja članica EU i drugi.

EU info centar u Bosni i Hercegovini projekt je Delegacije Europske unije koji pruža informacije o Europskoj uniji, njezinim institucijama i politikama, odnosima između BiH i EU, te procesu integracije BiH u EU.

 
15.03.2016.

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA U ZENICI NA VIS MOOT TAKMIČENJU U BEOGRADU
 

Studenti Pravnog fakulteta u Zenici od 11. do 13. marta 2016. drugu godinu zaredom učestvovali su na prestižnom VIS pre-moot takmičenju u Beogradu.

Takmičilo se preko 70 timova iz cijelog svijeta, a takmičenje se bazira na simulaciji arbitražnog suđenja na temelju Bečke konvencije o međunarodnoj prodaji robe. Ispred zeničkog Pravnog fakulteta učestvovali su Selma Hečimović, Marin Rašić, Igor Rimac i Demirel Delić, a cjelokupno suđenje odvija se na engleskom jeziku. 

 
15.03.2016.

NA PRAVNOM FAKULTETU U ZENICI POČELA NASTAVA IZ JEAN MONNET PREDMETA "MARKET FREEDOMS AND HUMAN RIGHTS IN THE EU"
 

Dana 08.03.2016. godine po prvi put na nekom Pravnom fakultetu u BiH održana je nastava u okviru predmeta zvanog Jean Monnet Module, iz projekta Erasmus+ Evropske komisije. Predmet je dobio naziv po Jean Monnet-u koji se smatra jednim od idejnih tvoraca Evropske unije. 

Evropska komisija putem Jean Monnet Modula podržava izvođenje nastave iz oblasti evropskih integracija kada se u aplikaciji dokaže da nastavnik i institucija na kvalitetan način istražuju i edukuju iz ove oblasti. Ove kriterije ispunila je aplikacija prof. dr. Zlatana Meškića, profesora Prava Evropske unije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici, koji će u periodu 2015-2018 godine na Pravnom fakultetu u Zenici izvoditi nastavu iz predmeta Jean Monnet Module: "Market Freedoms and Human Rights in the EU”  (Tržišne slobode i ljudska prava u EU).

 
08.03.2016.

NA PRAVNOM FAKULTETU UNIVERZITETA U ZENICI ODBRANJENI PROJEKTI PRIJAVA TEMA DOKTORSKIH DISERTACIJA PO BOLONJSKIM PRINCIPIMA
 

Polaznici doktorskog studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici prvi i za sada jedini su polaznici trogodišnjeg doktorskog studija po Bolonjskim principima na Univerzitetu u Zenici.

Dana 5. marta 2016. godine u prostorijama Multimedijalnog centra Univerziteta u Zenici polaznici doktorskog studija smjer "Građansko pravo" odbranili su svoj projekat prijave teme doktorske disertacije pred tročlanim komisijama sastavljenim od profesora Pravnih fakulteta u Zenici, Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Rijeci, Beogradu i Splitu.

 
07.03.2016.

TRIBINA - BUBREZI ZA ŽIVOT
 

Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH organizuje javnu tribinu u sali Prf 1 Pravnog  fakulteta Univerziteta u Zenici, u srijedu, 16. marta u 15:00 sati.

 

 

 
28.02.2016.

PRAVNI FAKULTET DOMAĆIN PRVOG DEBATNOG TAKMIČENJA SREDNJIH ŠKOLA U ZDK
 

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u prostorijama Pravnog fakulteta je održano Prvo kantonalno debatno takmičenje. Organizator ovog vrijednog skupa srednjoškolaca je Mreža Vijeća učenika ZDK, potporu skupu dalo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK, a domaćin je Pravni fakultet UNZE.

 
23.02.2016.

EUROPEAN SUMMER COURSE “WHAT’S UP, EUROPE?”
 

The Europa-Institut in cooperation with the ASKO EUROPA Stiftung and the Europäische Akademie Otzenhausen presents the European Summer Course “What’s up, Europe?” in Otzenhausen, Germany from 16 until 27 August 2016. The European Summer Course is supported by the German Academic Exchange Service (DAAD) and the German Ministry of Foreign Affairs.

 
22.02.2016.

PROF. DR. ZLATAN MEŠKIĆ - GOSTUJUĆE PREDAVANJE
 

Prof.dr. Zlatan Meškić održao je 11. februara 2016 godine javno predavanje na Univerzitetu u Pitsburgu na temu "The Bosnian Constitutional Dilemma - from the Dayton Peace Agreement to EU Membership".

Predavanje je održano u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Pitsburgu, na kojem je prof. dr. Zlatan Meškić boravio kao gostujući nastavnik po pozivu Centra za međunarodnu pravnu edukaciju (Centre for International Legal Education - CILE) na čelu sa prof. Ronaldom Brandom. 

 
20.02.2016.

POZIV ZA RAZMJENU STUDENATA I AKADEMSKOG OSOBLJA U OKVIRU MEVLANA PROGRAMA RAZMJENE
 

Otvoren je poziv za razmjenu studenata i nastavnog osoblja u okviru Mevlana programa mobilnosti. Program je finansiran od strane Vlade Republike Turske a trenutno je otvoren poziv za aplikacije za Trakya Univerzitet u Edirneu, Univerzitet u Ankari, Ondokuz Mayis Univerzitet u Samsunu i Duzce Univerzitet u Duzceu.

Krajnji rok za apliciranje je 26.02.2016. godine. 

 

<< Prethodna ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Sljedeća >>

Untitled Document