CHOOSE LANGUAGE
  Bosnian
  English
   STUDYING
  Undergraduate
  Postgraduate
  Chairs
  Student pools
   LINKS
  Library
  Research
  Publishing
  Download
 

Symposium with international participation "B&H and the European identity"

Faculty of Law, University of Zenica organizes a symposium with international participation on "Bosnia and Herzegovina and the European identity". Meeting will be held in Zenica, November 5th and 6th, 2010. The introducing speakers of the Conference are Prof.dr. Miodrag Simovic and Prof.dr. Kasim Trnka.
Please submit your application no later than September 1th, 2010, via e-mail to redakcija@prf.unze.ba or mail to Pravni fakultet u Zenici, Fakultetska 3, 72000 Zenica. Journal of accepted abstracts will be published prior to the meeting. Certain number of papers of the conference will be published in the journal Annals of the Faculty of Law in Zenica.

Symposium, DESCRIPTION:
PREUZMI/PREGLEDAJ: symposium.description.doc

Symposium, APPLICATION FORM:
PREUZMI/PREGLEDAJ: symposium.application.form.doc
Naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem "Identitet i globalizacija"
U organizaciji Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici u dane 18., 19. i 20. decembra u hotelu Dom penzionera održan je naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem "Identitet i globalizacija". Referate na nevedenu temu podnijela su 34 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Sjedinjenih američkih država.

Cilj skupa bio je pokušaj da se odgovori na pitanje šta su danas globalizacija i identitet, te u kakvom su oni međuodnosu. Poseban akcenat dat je teorijskoj elaboraciji i , ali i praktičnim pokazateljima kakav uticaj proces globalizacije ima na Bosnu i Hercegovinu i njeno okruženje. U tom smislu ovi pojmovi su sagledani iz ugla filozofije, sociologije, prava, politologije, ekonomije i tako dalje.

Nakon analize samog skupa bit će određeni dalji koraci u naučnom sagledavanju fenomena globalizacije i identiteta.

ZBORNIK SAŽETAKA:
PREUZMI/PREGLEDAJ: zbornik.sazetaka.pdf

Faculty of law | University of Zenica © 2009