Aktuelnosti

28.02.2015.
Dr. Nataša hadžimanović, Max planck institut u Hamburgu, u posjeti Pravnom fakultetu u Zenici

Dana, 27.02.2015. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici studentima treće i četvrte godine dodiplomskog studija predavanje je održala Dr. Nataša Hadžimanović, viši naučni saradnik Max Planck instituta za međunarodno i komparativno privatno pravo u Hamburgu.

Predavanju na temu surogat majčinstva prisustvovalo je dvadeset odabranih studenata treće i četvrte godine Pravnog fakulteta u Zenici.

Prethodnog dana Dr. Hadžimanović sastala se sa nastavnim i saradničkim osobljem fakulteta kako bi predstavila mogućnost dobivanja istraživačkih stipendija na Max Planck institutu u Hamburgu i potvrdila interes za nastavkom saradnje ove dvije ustanove.

Sve daljne informacije o Max Planck institutu u Hamburgu mogu se naći ovdje!

Promocija djela "Proces perobrazbe Hrvatskoga visokoobrazovnog sustava" u izdanju Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Dana, 12.12.2014. godine održana je promocija djela "Proces perobrazbe hrvatskoga visokoobrazovnog sustava" u izdanju Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Kao recenzent ovog djela putem videolinka iz Multimedijalnog centra Univerziteta u Zenici u promociji je učestvovao prof.dr. Zlatan Meškić sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Oprema Multimedijalnog centra Univerziteta u Zenici, dobivena u okviru projekta "Tempus" pod rukovodstvom prorektora prof.dr. Darka Petkovića, omogućila je neposredno učešće na manifestaciji održanoj na Pravnom fakultetu u Rijeci, a cjelokupno javljanje možete pogledati ovdje!