Aktuelnosti

07.02.2016.

POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI U OBLASTI ZAPOŠLJAVANJA
 

U srijedu, 3. februara 2016. godine, prof. dr. Dževad Zečić, rektor Univerziteta u Zenici i Senaid Begić, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, su u prisustvu prof. dr. Enesa Bikića, dekana Pravnog fakulteta i doc. dr. Alaudina Brkića, dekana Ekonomskog fakulteta zaključili Protokol o saradnji sa ciljem razvijanja uzajamne saradnje učešćem u javnim programima zapošljavanja mladih nezaposlenih osoba bez radnog iskustva u Federaciji BiH i Zeničko-dobojskom kantonu.

 
28.02.2015.

DR. NATAŠA HADŽIMANOVIĆ, MAX PLANCK INSTITUT U HAMBURGU, U POSJETI PRAVNOM FAKULTETU U ZENICI
 

Dana, 27.02.2015. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici studentima treće i četvrte godine dodiplomskog studija predavanje je održala Dr. Nataša Hadžimanović, viši naučni saradnik Max Planck instituta za međunarodno i komparativno privatno pravo u Hamburgu.

Predavanju na temu surogat majčinstva prisustvovalo je dvadeset odabranih studenata treće i četvrte godine Pravnog fakulteta u Zenici.

Prethodnog dana Dr. Hadžimanović sastala se sa nastavnim i saradničkim osobljem fakulteta kako bi predstavila mogućnost dobivanja istraživačkih stipendija na Max Planck institutu u Hamburgu i potvrdila interes za nastavkom saradnje ove dvije ustanove.

Sve daljne informacije o Max Planck institutu u Hamburgu mogu se naći ovdje!

 
15.12.2014.

PROMOCIJA DJELA "PROCES PEROBRAZBE HRVATSKOGA VISOKOOBRAZOVNOG SUSTAVA" U IZDANJU PRAVNOG FAKULTETA SVEUČILIŠTA U RIJECI.
 

Dana, 12.12.2014. godine održana je promocija djela "Proces perobrazbe hrvatskoga visokoobrazovnog sustava" u izdanju Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Kao recenzent ovog djela putem videolinka iz Multimedijalnog centra Univerziteta u Zenici u promociji je učestvovao prof.dr. Zlatan Meškić sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Oprema Multimedijalnog centra Univerziteta u Zenici, dobivena u okviru projekta "Tempus" pod rukovodstvom prorektora prof.dr. Darka Petkovića, omogućila je neposredno učešće na manifestaciji održanoj na Pravnom fakultetu u Rijeci.

 
Untitled Document