Projekti (Međunarodna saradnja)

Naziv projekta: Državno takmičenje u simuliranome suđenju iz Krivičnog prava i Ljudskih prava (Third National Moot Court Competition in Criminal Law And Human Rights)

Voditelj projekta: American embassy in BiH
Projektni tim: Doc. dr. sc. Nezir Pivić, mr. sc. Enis Omerović
Vrijeme i mjesto održavanja projekta: 16 – 17.10.2014. godine, Sarajevo
Rezime projekta: Na takmičenju, koje je održano na Sudu Bosne i Hercegovine, učestvovalo je pet državnih fakulteta i to: Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu, Pravni fakultet Univerziteta u Tuzli, Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru, Pravni fakultet Univerziteta u Zenici i Pravni fakultet "Džemal Bijedić" u Mostaru. Naš fakultet je osvojio drugo mjesto.

Kvalifikacije za regionalno takmićenje iz europskih ljudskih prava – Futura (Qualifications for the Regional European Human Rights Law Moot Court Comptetition - Futura)

Voditelj projekta: Civil rights defenders, Office in Belgrade, Serbia
Projektni tim: Doc. dr. sc. Nezir Pivić, mr. sc. Enis Omerović
Vrijeme i mjesto održavanja projekta: 04 – 06.07.2014., Mostar
Rezime projekta: Klub Gorgija je pobjednik takmičenja Futura – kvalifikacija za regionalno takmičenje iz Europskih ljudskih prava koje se održava 2015. Kvalifikacije su održane u Mostaru na Kantonalnome sudu od 4. do. 6. jula 2014. Pored zeničkog, svoje učešće su uzeli PF Tuzla, PF Mostar (Džemal Bijedić) i PF Travnik (Univerzitet Vitez).