Aktuelnosti


27.12.2022.

Poziv studentima na Model United Nations
 

BHMUN je trodnevna studentsko-učenička konferencija koja će okupiti preko 200 učesnika širom Bosne i Hercegovine i regiona, ali i Sjedinjenih Američkih Država i Francuske, da simuliraju rad jednog od tijela Organizacije Ujedinjenih naroda te diskutuju o nizu gorućih tema.

Konferencija će se održavati na Internacionalnom Burč univerzitetu od 20.1.2023. do 22.1.2023. godine

 
12.12.2022.

Poziv za stipendije za studente I ciklusa studija: BEST OF SOUTH-EAST Scholarship Program 2023/2024
 

You are a

  • student or graduate of business, economics or law at an accredited university in Bosnia-Herzegovina, Croatia, Montenegro, North Macedonia, Slovenia, Serbia
  • degree student in one of those areas at Uni Graz
  • citizen and native speaker of Bosnia-Herzegovina, Croatia, Montenegro, North Macedonia, Slovenia, Serbia
  • interested in combining the academic experience at Uni Graz with work experience at Steiermärkische Sparkasse supported by a 12-month scholarship?

Then apply to become “Best of South-East” @ Uni Graz and set an important step for your professional career

Your steps to becoming a candidate:

APPLICATION DEADLINE EXTENDED: 26 January 2023, 1pm CET

See you soon in the info session …

Follow us on Facebook

 
06.12.2022.

Poziv za stipendiju za II ciklus studija
 

Rondine Cittadella della Pace opens the call for participants for the 2023-2025 World House program, a unique experience for young change-makers in Italy (fully funded scholarship).

Rondine is an NGO committed to promoting education, social change, and peacebuilding. It works with international youth, mainly from conflict and post-conflict areas (Middle East, Balkans, Caucasus, Eastern Europe, Sub-Saharan Africa, and South America), and has developed an original training program and Method for conflict transformation.

We welcome applicants aged 21-28, holding a Bachelor's degree (or earned by July 2023), and engaged in civil society. Selected participants will spend two years in a challenging international environment, working on conflict transformation, community engagement, and social project design, combining innovative education with a master in Italian universities.

The deadline for application is January 10, 2023. Applicants should submit the required documents to apply@rondine.org

You can find all relevant information at https://callforparticipants.rondine.org/.  

POZIV ZA UČEŠĆE (PDF)

 
06.12.2022.

Poziv na predavanje u sklopu kampanje "16 dana aktivizma za rodnu ravnopravnost"
 

U okviru globalne kampanje "16 dana aktivizma za rodnu ravnopravnost" Univerzitet u Zenici poziva studentice i studente, kao i nastavno i administrativno osoblje da prisustvuju interaktivnom predavanju na temu rodne ravnopravnosti, koje će biti održano u četvrtak (08.12.) sa početkom u 13,00 časova u sali br. 10 Metalurško-tehnološkog fakulteta. Predavanje će trajati sat vremena. Svi ste dobrodošli!

 
02.12.2022.

Otvoren je konkurs za “Global UGRAD” (Global Undergraduate Exchange Program ) program razmjene studenata
 

Poziv je otvoren od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, a namijenjen je talentovanim studentima koji će dobiti stipendije za razmjenu na nivou osnovnih studija u trajanju od jednog semestra na univerzitetima ili koledžima u Americi.

Program omogućava budućim liderima da se upoznaju sa američkim društvom, kulturom i akademskim institucijama i pruža im mogućnost da unaprijede svoje profesionalne vještine, kao i da predstave svoju kulturu i tradiciju američkim studentima.

Rok za aplikacije je 15.12.2022.godine.

Više informacija možete pronaći na https://ba.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/undergraduate-exchanges-programs/global-ugrad/

 
29.11.2022.

Edukativno predavanje povodom Međunarodnog dana borbe protiv HIV-a
 

Međunarodni dan borbe protiv HIV-a je 01.12.! HIV je u BiH u porastu i ne smijemo ignorisati tematiku, posebno ne među mladima. 

Pored edukativnog predavanja 01.12. u velikom amfiteatru Metalurškog fakulteta, na fakultetu će biti organizirano besplatno anonimno testiranje u učionici broj 306 u terminu od 10:00-14:00h.

 
28.11.2022.

Poziv na promociju publikacije i radionicu u sklopu kampanje "16 dana aktivizma za rodnu ravnopravnost"
 


U sklopu kampanje: "16  dana aktivizma za rodnu ravnopravnost", pozivamo Vas na promociju publikacije i radionicu koje će se održati dana 29.11.2022. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici sa početkom od 15 h.

 
24.11.2022.

JAVNI POZIV STUDENTIMA III i IV GODINE STUDIJA ZA PRIJAVE NA SVJETSKO TAKMIČENJE U SIMULACIJI SUĐENJA IZ MEĐUNARODNOG KRIVIČNOG PRAVA (ICC MCC 2023)
 

Pravni fakultet Univerziteta u Zenici će ove akademske godine učestvovati na najprestižnijem Svjetskom takmičenju u simulaciji suđenja iz međunarodnog krivičnog prava koje organizira Leiden Univerzitet u saradnji sa Svjetskom advokatskom komorom i Grotius centrom za međunarodno pravo.  Pripreme za takmičenje počinju u decembru tekuće godine, a takmičenje će se održati u junu 2023. godine (2 - 9.6.2023.) na Leiden Univerzitetu i Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu. Naš tim će činiti tri studenta i dva trenera.

Pozivamo sve zainteresovane studente III i IV godine da se prijave za učešće na takmičenju. Prijave slati asistentici Amni Hrustić na mail adresu amna.hrustic@unze.ba. Poziv ostaje otvoren do 29.11.2022. godine.

V. ass. Lejla Zilić-Čurić

 
24.11.2022.

Poziv za IUC stipendije "MARIJA AND MIRJAN DAMAŠKA"
 

Otvoren je poziv za IUC stipendije za studente viših godina I ciklusa studija, studente na master i doktorskom studiju, te akademsko osoblje. Stipendije se odnose na istraživanje u domenu zaštite ljudskih prava i sprečavanja teških zločina. Više informacija na linkovima u okviru prijavnog obrasca.

MARIJA AND MIRJAN DAMAŠKA SCHOLARSHIP FUND - APPLICATION FORM

 
10.11.2022.

Održan prijem za učesnike na takmičenjima iz oblasti ljudskih prava u Mostaru, trgovačke arbitraže u Beču i krivičnog prava na Jahorini
 

Jučer je, u prostorijama Dekanata Pravnog fakulteta, održan prijem za studentice i studenta koji su učestvovali na takmičenjima iz oblasti ljudskih prava u Mostaru, trgovačke arbitraže u Beču i krivičnog prava na Jahorini, njihove trenerice, te predstavnice Evropskog udruženja studenata prava “ELSA”.

Prijemu su prisustvovale dekanesa Pravnog fakulteta prof.dr.sc. Larisa Velić, prodekanesa na nastavu i studentska pitanja prof.dr.sc. Aida Mulalić, te prodekanesa za naučno-istraživački rad, doc.dr.sc. Dženana Radončić.

Uprava fakulteta je čestitala studenticama i studentima na njihovim uspjesima i zahvalila im se na njihovim naporima da svoj fakultet promovišu u najboljem mogućem svjetlu.

Predstavnice “ELSA”-e su predstavile do sada realizovane projekte, te iznijele niz ideja za nove aktivnosti koje će biti realizovane u saradnji sa Pravnim fakultetom u tekućoj akademskoj godini.

Ovom prilikom, dekanesi je uručena i nagrada koju su studenti dobili na posljednjem održanom takmičenju iz krivičnog prava na Jahorini – nagradu za najbolji podnesak respondenta.

Na koncu, uprava je iskazala podršku i za buduće aktivnosti, takmičenja i pozitivnu promociju u svrhu zajedničkog građenja dobrog imidža, ali i pozitivne klime za napredak svih studentica i studenata našeg fakulteta.

 

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 15 ... 17 ... 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 ... 51 Sljedeća >>

Untitled Document