Aktuelnosti


03.04.2016.

SEMINAR ISO 9001:2015 - SISTEMI UPRAVLJANJA KVALITETOM
 

U srijedu, 6. aprila 2016. godine, s početkom u 13:00 sati, na Politehničkom fakultetu u Zenici održat će se seminar ISO 9001:2015 - Sistemi upravljanja kvalitetom. Predavač na seminaru je međunarodni konsultant, prof.dr. Paulo Baptista iz Portugala.

Profesor Baptista je vanredni profesor na Universidade Lusófona do Porto, na odsjeku Inženjerstvo zaštite okoliša, direktor konsultanstke kuće Paulo & Beatriz - Consultores Associados i tehnički auditor za portugalsko certifikacijsko tijelo (APCER).

 
01.04.2016.

ODBRANA MAGISTARSKOG RADA
 

Hana Ahmetspahić je 30. marta 2016. godine uspješno odbranila magistarski rad na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici pod naslovom „Pravni položaj žene u rimskom pravu“ pred Komisijom koju su činili: doc. dr. sc. Maša Alijević, predsjednica Komisije, prof. dr. sc. Dževad Drino, mentor i član, doc. dr. sc. Spahija Kozlić, komentor i član i prof.dr.sc. Tarik Haverić, član te stekla akademsko zvanje magistra prava.

 
28.03.2016.

PRAVNI FAKULTET UČESTVOVAO NA SAJMU SREDNJIH ŠKOLA I FAKULTETA U TEŠNJU
 

U Tešnju je održan treći po redu Sajam srednjih škola i fakulteta. Organizator sajma je bila Općina Tešanj u saradnji sa srednjim školama na području Tešnja. Ove godine na Sajmu je učestvovalo 8 srednjih škola i 22 fakulteta iz Sarajeva, Banja Luke, Zenice i drugih gradova.

Učenici, njih oko 1.300 sa područja općine Tešanj, ali i susjednih općina, imali su priliku prisustvovati sajamskoj prezentaciji škola i fakulteta sa prostora cijele Bosne i Hercegovine. Na ovaj način želi se omogućiti mladim ljudima, maturantima osnovnih i srednjih škola, lakši izbor srednje škole ili fakulteta.

 
22.03.2016.

PREZENTACIJA STIPENDIJSKIH PROGRAMA VLADE SAD-a
 

Pozivaju se studenti i uposlenici Univerziteta u Zenici da prisustvuju prezenatciji stipendijskih programa koje nudi Vlada SAD-a. Programe stipendiranja će predstaviti  predstavnici Ambasade SAD u BiH, Elizabeta Delalić, Stručni saradnik za obrazovanje i kulturu, Adriana O’Flanagan, koordinatorka za akademske razmjene  i  Aleksandra Popović, savjetnica za studente ispred Education USA te Americkog vijeca, u petak, 25.03.2016.godine u 10:00 h u sali 10 na Fakultetu za metalurgiju i materijale.

Prisutnima će biti predstavljene stipendije Vlade SAD-a, kao i uslovi i način aplikacije.

Ukoliko želite saznati više o mogućnostima dobijanja stipendije i načinu apliciranja, pozivamo vas da iskoriste priliku i u direktnom razgovoru dobijete odgovore na vaša pitanja vezana za studiranje u SAD-u.

 
18.03.2016.

PREZENTACIJA EUROPSKIH PROGRAMA ZA MLADE- EU INFO CENTAR BIH
 

Pozivamo studente i uposlenike Univerziteta u Zenici da prisustvuju prezentaciji europskih programa za mlade koju će održati predstavnici EU Info centra u BiH, 21.03.2016. godine u Sali broj 1 na Ekonomskom fakultetu s početkom u 11:00 h.

Kroz prezantaciju i diskusiju na temu europskih pograma za mlade studenti će imati priliku da na neposredan način čuju iskustva svojih vršnjaka koji su učestvovali u Erasmus i drugim programima, te dobiju dodatne informacije o mogućnostima za učešće u programima koje finansiraju Europska unija, vlade zemalja članica EU i drugi.

EU info centar u Bosni i Hercegovini projekt je Delegacije Europske unije koji pruža informacije o Europskoj uniji, njezinim institucijama i politikama, odnosima između BiH i EU, te procesu integracije BiH u EU.

 
15.03.2016.

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA U ZENICI NA VIS MOOT TAKMIČENJU U BEOGRADU
 

Studenti Pravnog fakulteta u Zenici od 11. do 13. marta 2016. drugu godinu zaredom učestvovali su na prestižnom VIS pre-moot takmičenju u Beogradu.

Takmičilo se preko 70 timova iz cijelog svijeta, a takmičenje se bazira na simulaciji arbitražnog suđenja na temelju Bečke konvencije o međunarodnoj prodaji robe. Ispred zeničkog Pravnog fakulteta učestvovali su Selma Hečimović, Marin Rašić, Igor Rimac i Demirel Delić, a cjelokupno suđenje odvija se na engleskom jeziku. 

 
15.03.2016.

NA PRAVNOM FAKULTETU U ZENICI POČELA NASTAVA IZ JEAN MONNET PREDMETA "MARKET FREEDOMS AND HUMAN RIGHTS IN THE EU"
 

Dana 08.03.2016. godine po prvi put na nekom Pravnom fakultetu u BiH održana je nastava u okviru predmeta zvanog Jean Monnet Module, iz projekta Erasmus+ Evropske komisije. Predmet je dobio naziv po Jean Monnet-u koji se smatra jednim od idejnih tvoraca Evropske unije. 

Evropska komisija putem Jean Monnet Modula podržava izvođenje nastave iz oblasti evropskih integracija kada se u aplikaciji dokaže da nastavnik i institucija na kvalitetan način istražuju i edukuju iz ove oblasti. Ove kriterije ispunila je aplikacija prof. dr. Zlatana Meškića, profesora Prava Evropske unije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici, koji će u periodu 2015-2018 godine na Pravnom fakultetu u Zenici izvoditi nastavu iz predmeta Jean Monnet Module: "Market Freedoms and Human Rights in the EU”  (Tržišne slobode i ljudska prava u EU).

 
08.03.2016.

NA PRAVNOM FAKULTETU UNIVERZITETA U ZENICI ODBRANJENI PROJEKTI PRIJAVA TEMA DOKTORSKIH DISERTACIJA PO BOLONJSKIM PRINCIPIMA
 

Polaznici doktorskog studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici prvi i za sada jedini su polaznici trogodišnjeg doktorskog studija po Bolonjskim principima na Univerzitetu u Zenici.

Dana 5. marta 2016. godine u prostorijama Multimedijalnog centra Univerziteta u Zenici polaznici doktorskog studija smjer "Građansko pravo" odbranili su svoj projekat prijave teme doktorske disertacije pred tročlanim komisijama sastavljenim od profesora Pravnih fakulteta u Zenici, Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Rijeci, Beogradu i Splitu.

 
07.03.2016.

TRIBINA - BUBREZI ZA ŽIVOT
 

Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH organizuje javnu tribinu u sali Prf 1 Pravnog  fakulteta Univerziteta u Zenici, u srijedu, 16. marta u 15:00 sati.

 

 

 
28.02.2016.

PRAVNI FAKULTET DOMAĆIN PRVOG DEBATNOG TAKMIČENJA SREDNJIH ŠKOLA U ZDK
 

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u prostorijama Pravnog fakulteta je održano Prvo kantonalno debatno takmičenje. Organizator ovog vrijednog skupa srednjoškolaca je Mreža Vijeća učenika ZDK, potporu skupu dalo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK, a domaćin je Pravni fakultet UNZE.

 

<< Prethodna ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Sljedeća >>

Untitled Document